понеделник, 6 юли 2009 г.

За фотографията..

За всеки има нещо, което го влече, кара го да се отпусне и да се пренесе в един собствен свят. Е, за мен това са музиката и фотографията. Всъщност, не бих могла да ви разкажа много за фотографията тъй като нито съм толкова добра, нито имам голям опит.
Как започна всичко? И аз не помня.. :D Дядо ми е бил любител - фотограф. От него имам останал един прекрасен стар фотоапарат, който, естествено, не работи, но е чудесен модел за снимки. :D И други хора в семейството ми имат фотографски умения. Може би съм наследила по нещо от всеки? Силно се надявам.
Никога не съм обичала да снимам себе си. Особено снимки в огледалото.. така наречените "кифленски" снимки. Веднъж една много мърда приятелка каза : "Моите снимки ще бъдат изкуство, а не порнография. ;)" Надявам се да съм го запомнила точно. Откакто го чух, или по-скоро прочетох, ми стана нещо като фотографско мото. :D
Вдъхновяват ме много неща: музика, филми, чужди снимки.. Вдъхновява ме една приятелка Рени. Аз съм и казвала хиляди пъти, че тя е моето вдъхновение. Прави уникални снимки, но никога не се е надувала.. Вдъхновяват ме снимките на Лара Джейд, макар че не съм и една хилядна добра колкото нея.
Както казах, старая се да правя различни и интересни снимки. Фотографията е като мой собствен свят. Да уловя един момент от живота на растение, животно или човек за мен е нещо прекрасно. Надявам се да продължа да се развивам и да ставам все по-добра. :)

Maggie :)

2 коментара:

  1. Hu==Хубава снимка си избрала за тази публикация. Обожавам изкуството на Лара.
    Маги, ти наистина имаш талант. Просто трябва да го доразвиеш.

    А, btw, кой каза тази интересна фраза?? :D:D

    ОтговорИзтриване
  2. Тази интересна фраза я каза една много мъдра и умна приятелка (wasntme)ТИ! :P

    ОтговорИзтриване